+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: Kite Runners Project Core Team Recruitment

 1. #1
  VietAbroader
  Join Date
  Mar 2007
  Age
  24
  Posts
  106
  Thanks
  0
  Thanked 12 Times in 5 Posts

  Default Kite Runners Project Core Team Recruitment

  Các bạn thân mến,

  Một năm mới lại đến với chúng tôi – Mai, Nam và Thư, lần này tràn ngập với những phản hồi của các bạn từ cuộc thăm dò ý kiến. Chúng tôi muốn được cám ơn và muốn nói rằng chúng tôi rất vui khi được lắng nghe những ý kiến của các bạn. Mỗi từ ngữ, đóng góp đều là nguồn cảm hứng giúp chúng tôi tiếp tục bước tiếp theo trong kế hoạch: mở rộng nhóm Người Thả Diều.

  Nhiều bạn đã bày tỏ sự hứng thú và nhiệt tình đối với dự án Người Thả Diều. Các bạn hỏi làm sao các bạn có thể đóng góp cho dự án, và đây là lúc chúng tôi gửi đến các bạn câu trả lời. Không chỉ là cơ hội để trở thành cộng tác viên, đây còn là dịp để các bạn trở thành một thành phần quan trọng trong nhóm. Chúng tôi muốn đưa đến các bạn cơ hội để tạo dựng Người thả diều theo cách mà các bạn muốn.

  Có thể các bạn đang tự hỏi liệu các bạn có thật sự muốn tham gia vào dự án, hoặc liệu đây có phải là một quyết định đúng đắn. Chúng tôi không thể đưa một câu trả lời ngắn gọn “có” hoặc “không”, nhưng chúng tôi có thể giúp bạn quyết định đúng đắn hơn bằng cách cung cấp các thông tin cần thiết. Đúng vậy, tham gia vào nhóm chắc chắn sẽ tốn nhiều thời gian. Tham gia vào nhóm sẽ cần ở bạn nhiều kỹ năng hoạt động theo nhóm (teamwork). Tham gia vào nhóm có nghĩa là chúng tôi sẽ đòi hỏi và kỳ vọng rất nhiều ở bạn. Nhưng hơn hết, tham gia vào nhóm sẽ là một trải nghiệm đáng giá.

  Trong thời gian vừa qua, cả ba chúng tôi, Mai, Nam và Thư đều đã học hỏi được rất nhiều lẫn nhau và từ quá trình tổ chức mọi việc. Có những lúc vui, và cũng có những lúc buồn. Chúng tôi rất hứng thú với ý tưởng này, chúng tôi bàn rất nhiều về những gì chúng tôi muốn đạt được, chúng tôi viết rất nhiều trên discussion board của nhóm, chúng tôi chia sẻ với nhau kinh nghiệm và mạng lưới bạn bè. Chúng tôi đã gặp nhiều vấn đề lớn, chúng tôi bất đồng quan điểm trên nhiều chi tiết, và có những lúc chúng tôi không thể làm được gì và không thể liên lạc được với nhau. Nhưng cuối cùng, chúng tôi đều tự hào về những việc đã làm, và nghĩ rằng những điều đã trải qua là thực sự đáng giá. Vì vậy, nếu bạn nhiệt tình với mục tiêu của Người thả diều, có tinh thần sẵn sàng học hỏi và làm việc với nhiều người từ các hoàn cảnh khác nhau, và sẵn sàng đầu tư thời gian và công sức, chúng tôi hoan nghênh bạn nộp hồ sơ đăng kí tham gia.

  Chúng tôi tin rằng các bạn đã biết: việc phát triển một tờ báo không hoàn toàn chỉ là về báo chí. Thực ra, việc phát triển một tờ báo rất ít liên quan đến nghiệp vụ báo chí. Ngược lại, đó là về tổ chức, gây quỹ, quảng cáo, hợp pháp hóa và làm về quan hệ công chúng (PR). Vì vậy, chúng tôi sẽ cần rất nhiều nhân lực với các kĩ năng khác nhau để có thể chăm lo cho tất cả khía cạnh của quá trình này. Và vì vậy, bất kể điểm mạnh, điểm yếu của các bạn thế nào, các bạn luôn có thể làm và làm tốt một điều gì đó. Nếu bạn không giỏi viết lách? Bạn không cần phải thế. Bạn không nghĩ mình có đủ khả năng và kinh nghiệm? Mặc dù đây là những việc làm thực tế, nó cũng là một quá trình học hỏi, và chúng tôi sẵn sàng đưa những cơ hội học hỏi này tới những bạn trẻ sẽ học được nhiều nhất từ nó. Chúng tôi sẵn sàng giúp đỡ các bạn và chúng tôi tin rằng chúng tôi cũng rất cần sự giúp đỡ của các bạn.

  Apply cho Người Thả Diều! Thông tin và hồ sơ xin xem tại: http://web.mit.edu/catthu/Public/Kit...ecruitment.pdf

  Thân mến,

  Những Người Thả Diều

  ——————————————————-

  Dear friends,

  Another year has come upon us – Mai, Nam and Thư, this time flooded with your responses to our survey! We want to thank you and let you know that we really enjoyed reading your ideas and insights. Your words have been great inspiration for us to move forward to the next step of our plan: expanding our team.

  Many of you have showed great interest and enthusiasm in the Kite Runners Project. You asked us how you could contribute, and it’s time we get back to you – not only with the opportunity to partner up, but also a chance to be a vital part of our team. We are offering you an opportunity to shape the Kite Runners the way you want it to be.

  You may wonder whether you really want to do this, or whether it is the right decision for you. While we cannot tell you a plain “yes” or “no”, we can help you make an informed decision by providing more information. Yes, it will be time-consuming. Yes, it will require a high level of teamwork. Yes, we will be very demanding of you. And yes, it will be rewarding.

  As a team, the three of us – Mai, Nam and Thư – have learned a lot from each other and from the process of putting things together. There has been up and down time. We got really excited about our ideas, we talked in great length about what we want to achieve, we spammed our own discussion board with details and how-tos, we shared our knowledge and network of friends. We also encountered many seemingly-impossible difficulties, we disagreed on many details, we had intervals of time without any progress or communication. But in the end, we are proud of our work so far and we think the experience is indeed worthwhile. So, if you are enthusiastic about our mission, are open to learning and working with various people from different backgrounds, and are willing to invest your time and effort, we encourage you to apply for us.

  We are sure you already know this, but the development of a newspaper is not just about journalism. In fact, the development of a newspaper has very little to do with journalism; instead it’s about organizing, fund-raising, legalizing, advertising, and PR-ing. A large number of personnel and a wide range of skills are needed to take care of every aspect of this process; and therefore, no matter what your strengths and weaknesses are, there is always something you can do and be good at. Not good at writing? You don’t have to be. Don’t think you are good or experienced enough? While it is real work with real result, it is also a learning process; and we are interested in giving this learning opportunity to those most benefited by it. We are willing to help you, as we are certain we will need help from you too.

  Apply to the Kite Runners! Information and application form here: http://web.mit.edu/catthu/Public/Kit...ecruitment.pdf

  Best Regards,

  The Kite Runners

 2. The Following 3 Users Say Thank You to catthu_syaona For This Useful Post:

  coldsunlight (01-13-2010), thunguyet210 (01-15-2010), username (01-13-2010)

 3. #2
  VietAbroader
  Join Date
  Mar 2006
  Age
  24
  Posts
  103
  Thanks
  2
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Default

  {bump}
  New VA members, dont know where to start? VAPedia

 4. #3
  Mitsuko Souma playaamy's Avatar
  Join Date
  Mar 2008
  Location
  Windsor,CT
  Age
  22
  Posts
  279
  Thanks
  74
  Thanked 39 Times in 34 Posts

  Default

  Cho em xin link của application form được không ạ? Em lên web chỉ thấy file hướng dẫn thôi
  Rent a bike and a roller skater
  Bath us in the color of sunshine
  Take up sweet pumpkins from the Valley
  And plan, yes, to be surprised

  That, dear, my Holyoke Range
  Asleep in the quietness of winter's clouds
  Wake it up, come and wake it up
  Let it in, let it be a part of our souls.

 5. #4
  VietAbroader
  Join Date
  Mar 2006
  Age
  24
  Posts
  103
  Thanks
  2
  Thanked 1 Time in 1 Post

  Default

  http://web.mit.edu/catthu/Public/Kit...ecruitment.pdf
  Đây là file hướng dẫn + hồ sơ ở bên dưới nè. Em có thể tìm thấy hồ sơ ở trang 5,6,7 ^_^
  New VA members, dont know where to start? VAPedia

 6. The Following User Says Thank You to kpnam1989 For This Useful Post:

  playaamy (01-29-2010)

 7. #5
  vagabond coldsunlight's Avatar
  Join Date
  Oct 2007
  Posts
  392
  Thanks
  59
  Thanked 25 Times in 22 Posts

  Default

  nvm .......................
  Last edited by coldsunlight; 01-29-2010 at 09:07 PM.
  stay hungry, stay foolish

 8. #6
  Mitsuko Souma playaamy's Avatar
  Join Date
  Mar 2008
  Location
  Windsor,CT
  Age
  22
  Posts
  279
  Thanks
  74
  Thanked 39 Times in 34 Posts

  Default

  Quote Originally Posted by kpnam1989 View Post
  http://web.mit.edu/catthu/Public/Kit...ecruitment.pdf
  Đây là file hướng dẫn + hồ sơ ở bên dưới nè. Em có thể tìm thấy hồ sơ ở trang 5,6,7 ^_^
  I'm terribly sorry. I have downloaded this twice before asking and never discovered page 5, 6 and 7. OMG what the hell is wrong with me
  Rent a bike and a roller skater
  Bath us in the color of sunshine
  Take up sweet pumpkins from the Valley
  And plan, yes, to be surprised

  That, dear, my Holyoke Range
  Asleep in the quietness of winter's clouds
  Wake it up, come and wake it up
  Let it in, let it be a part of our souls.

 9. #7
  VietAbroader
  Join Date
  Mar 2007
  Age
  24
  Posts
  106
  Thanks
  0
  Thanked 12 Times in 5 Posts

  Default

  This is just a reminder that our deadline is today (although we wouldn't have much free time to look at the apps for a while, so feel send us your apps after the deadline anyway if you have to).

  Also, if you're submitting a writing sample we'd like to see one in Vietnamese (if you already sent your app and it was in English, that's fine).

  Also, I wrote a post on our blog about some of the whys of our plan. Hope it will clarify most things: http://catthu.scripts.mit.edu/Nguoithadieu/?p=22

 10. #8
  VietAbroader
  Join Date
  Mar 2007
  Age
  24
  Posts
  106
  Thanks
  0
  Thanked 12 Times in 5 Posts

  Default

  Hi all,

  There's a possibility that there has been some malfunctioning in our mail server. If you sent us your application and still haven't received an email from us regarding our decision, please let me know by sending a message or email catthu@uwcvn.org

  We're sorry for the inconvenience.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts